Пътници на EasyJet изпаднаха в ужас, след като мъж се опита да нахлуе в пилотската кабина на 30 000 фута. Хаосът избухнал на борда на полет EZY8235, който напусна летище Гетуик (Великобритания) за Кос в Гърция във вторник.

Наглият пътник искал да научи пилотите как да управляват нормално самолета и се опитал да проникне в пилотската кабина и да поеме контрола, защото капитанът бил „боклук“, пише The Sun.

Съобщава се, че по време на четиричасовото пътуване лайнерът се е сблъскал с турбуленция. Това подразнило един от пътниците на борда, който по предварителни данни е бил в нетрезво състояние.

Туристът нарекъл капитана нищожество и се опитал да влезе в кабината му, за да поеме контрола в свои ръце. Когато този план се провалил, скандалният мъж се опитал да отвори вратата на аварийния изход. Стюардесите се втурнали да го спрат и тогава започнал бой.

Накрая, малко по-малко от два часа след излитането, капитанът кацна аварийно на летище Мюнхен, Германия. Местните служители на реда се качиха на борда на самолета и под аплодисментите на всички присъстващи сложиха белезници на нарушителя на обществения ред.

Махай се, неудачник! - извика един от пътниците.

„Моите 80-годишни родители бяха толкова уплашени, защото седяха на 2 места от него, че все още не могат да дойдат на себе си“, пише друга жена.

„Слава Богу, че се размина без жертви“, добави друг участник в дискусията.

По-късно се появи официално изявление на представители на авиокомпания EasyJet.

„Безопасността е приоритет на EasyJet. Нашите екипажи са обучени да действат бързо и правилно във всички ситуации, за да осигурят безопасен полет по всяко време. Такива инциденти са рядкост, но ние ги приемаме много сериозно. Нарушаването или застрашаването на безопасността на други пътници е неприемливо“, се казва в съобщението.