Жителите на остров Лансароте са възмутени от провокативното поведение на един от туристите, който карал велосипед само по маратонки. Този инцидент само засили протестите срещу туризма, които напоследък набират скорост в Испания.

Гол мъж на средна възраст с маратонки и кърпа на главата беше заснет на видео от очевидци в североизточната част на курортния остров тази събота, 1 юни. Жената, заснела нарушителя от колата, каза на испански: „Просто не мога да повярвам“, пише The Sun.

Когато видеото и екранни снимки се появиха в социалните медии, местните жители се ядосаха, като някои дори призоваха голият велосипедист да бъде арестуван.

Гол колоездач възмути испанките, остров Лансароте, скандал, туризъм, пътуване, вицове, любопитство, видеоЦял екран
Гол мъж на средна възраст с маратонки беше заснет от очевидци в североизточната част на курортния остров Снимка: YouTube

„Това се нарича нудизъм на пътя. Децата не трябва да виждат такива неща“, казва Ванеса Фигероа, местен хотелски работник, който живее в Аресифе, столицата на Лансароте.

Други потребители също изразиха възмущението си от това, което видяха на снимките.

  • „Защо всички тези глупаци се стичат тук, ако този човек беше в собствената си страна, нямаше да прави това“;
  • „Лансароте е извън контрол и никой не прави нищо“;
  • „Кога ще свърши целият този кошмар”;
  • „Не искам децата ми да виждат тези перверзници.

Всъщност на някои обществени места в Испания, особено на Балеарските острови, на туристите дори е забранено да носят бикини или бански шорти навсякъде, освен на плажа. Нарушителят е заплашен от глоба от 580 евро. Изглежда обаче не всички туристи спазват тези правила.

 

Протестиращи срещу туристите излязоха по улиците в горещите испански ваканционни места Снимка: The Sun