27-годишният Мариус Борг Хейби, син на норвежката принцеса Мете-Марит, беше арестуван и прекара повече от 30 часа в полицейски арест след инцидент във Фрогнер (Осло). По предварителна информация младежът е нападнал "психически и физически" 20-годишно момиче.

Пострадалата се озовала в болницата, където й било установено комоцио. Състоянието й вече е стабилизирано и е изписана. Мариус беше поставен в изолация, съобщава Hello.

Предполага се, че той живее с 50-годишната си майка в нейната официална резиденция Скаугум в Аскер, близо до Осло. Бащата на първото дете на принцесата е осъденият престъпник Мортен Борг. Мариус няма претенции към норвежкия трон и се оттегли от обществения живот през 2017 г., за да продължи обучението си в Съединените щати. Неговите данни са премахнати от официалния сайт на кралското семейство.

За сина си принцеса Мете-Марит каза, че го е родила на 23 години и той се е превърнал в най-големия й подарък.

„Мариус винаги е имал роля, която е била трудна за определяне в обществената сфера. Той е бил и ще продължи да бъде изключително важна част от нашето семейство. Мариус се превърна в символ на необичайния избор, който направихме, когато се оженихме, докато в същото време той няма да има обществени отговорности като своите братя и сестри. Той не трябва да играе публична роля и не е публична личност“, каза тя, когато синът й беше на 20 години.

Кралската особа призна, че неведнъж е забелязвала, че очакванията й за поведението на Мариус са нереалистични.

През 2018 г. младият мъж започна афера с модела Джулиан Снекестад и това предизвика обществено възмущение, тъй като мнозина смятаха, че момичето няма морални принципи.

Мариус се интересува от водни спортове и мотоциклети, понякога публикува снимки и видео репортажи на страницата си в социалната мрежа. Съдейки по разказа му, той също много обича животните.

Самотна майка и обикновена жителка Мете-Марит се омъжи за престолонаследника принц Хокон в катедралата на Осло на 25 август 2001 г. и от този брак се родиха две деца - бъдещата кралица принцеса Ингрид Александра и принц Свере Магнус.