52-годишната датска кралица Мария неволно се замеси в пътен инцидент, докато беше в центъра на тълпа. Инцидентът е станал по време на кралско посещение в Гренландия.

Нейно Величество поздравявала фенове в столицата Нуук, когато беше блъсната от скутер, управляван от възрастен мъж, пише Sky News Australia. Видеото от инцидента, който се случи в началото на месеца, едва сега беше показано за първи път от датската новинарска агенция Ekstra Bladet, след което се разпространи в интернет и стана вирусно. Дворецът потвърди, че това наистина се е случило по време на пътуването.

Крал Фредерик също поздравявал фенове наблизо, когато тъмносив скутер блъсна съпругата му, което я накара да загуби равновесие. Кралицата изпищя, докато падаше и изглеждаше изтощена от инцидента, но успя да запази самообладание, след като се изправи на крака. Най-малките деца на кралицата, принц Винсент и принцеса Жозефин, стояха само на метри от майка си, когато това се случва.

Охраната й реагирала и попречила на скутера да премине по-нататък. Шофьорът на мотоциклета изглеждаше по-зашеметен от кралицата след инцидента, като каза, че „не знае какво се е случило“. Възрастният мъж обясни, че се канел да подаде ръка на кралица Мария, но вместо това натиснал педала на газта. И полицията, и охраната на двореца останаха доволни от обяснението на възрастния мъж и приеха инцидента като невинна грешка. Но феновете на кралицата имаха много въпроси.

Според свидетел на инцидента, тълпата е била в шок след инцидента.

"Видях колко беше наранена, веднага имаше сълзи в очите. Явно боли да те блъснат с такава скорост. Полицията веднага барикадира скутера и отведе кралицата", каза той.

„Защо е позволено на някой да се приближи толкова близо със скутер?“, „Много слаба охрана. За щастие изглеждаше като странен инцидент. Дано охраната вземе по-разумни мерки.“, „Знам, че всеки иска да е близо до нея. .. но, моля, малко здрав разум“, пишат те в коментарите.

Дворецът потвърди, че Нейно Величество е невредима и е успяла да продължи по план.