Бербел Шилбах все още не може да говори, тя е много отпаднала след месец борба с коронавируса. Но понякога не са необходими думи, за да изразите чувствата си.

Когато жената видяла сина си на екрана на телефона, тя избухнала в сълзи, започнала да изпраща целувки на единственото си дете и да рисува сърце във въздуха за него. Това беше трогателен момент на среща на хора, които се страхуваха да се загубят завинаги.

Обаждането дойде на 1 май в отделението за интензивно лечение в клиниката Helios Amper-Klinikum в Дахау (Бавария). Бербел Шилбах се бори за живота от 4 април. Жената прекарва 17 дни в изкуствена кома, през цялото това време синът й всеки ден звъни в болницата, за да разбере как се чувства майка му. На 21 април той е информиран, че тя може да бъде изведена от кома.

Снимка: Робърт Гонгол

Десет дни по-късно се проведе първата среща на майка и син. Засега тя е възможна само онлайн, но дори това не е толкова важно, пише bild.de. Изключително вълнуващ е моментът, в който Стефен Шилбах сяда пред компютъра в апартамента си в Мюнхен и с радост произнася пред камерата:

„Здравей, скъпа майко! Толкова е приятно да те видя отново! Толкова се радвам, че си жива." Майка и син дълго се гледаха мълчаливо и дори без думи те можеха да разберат всички чувства и емоции бушуват у всеки от тях. 

Все още не е ясно колко време ще остане още Бербел Шилбах в болницата. Дори едно обаждане по телефона й отнело много енергия. След няколко минути тя изпратила на сина си още една целувка и отишла да си почива. Бербел и Стефен се договориха да се свържат отново скоро.