10-годишният Нолан от Франция е издъхнал в събота вследствие на заразяване с ешерихия коли. Смъртоносната бактерия се е съдържала в бургера, който детето изяло преди... цели осем години.

От 2011 година досега момчето е било с висока степен на инвалидност, която го е лишила от възможността да се движи и да говори. Нолан е страдал и от храносмилателни проблеми, пише ''Le Parisien''.

Заради огромните разходи на семейството през всичките тези години и факта, че майката не е можела да работи, за да гледа детето си, сега родителите нямат пари дори да погребат сина си.

Малкото момче е едно от 15-те деца от Северна Франция, които през 2011 г. се заразиха с рядък щам на ешерихия коли след консумация на телешки бургери, купени замразени от магазини ЛИДЛ. Готвачите, по чиято рецепта са били изготвени бургерите, са изправени пред съда през 2017-а.

78-годишният главен готвач е осъден на три години лишаване от свобода заради липсата на контрол от негова страна по отношение на месото, което е било използвано в бургерите.