22-годишната студентка от Единбург Кара Пайпър замина на почивка в Бали, Индонезия. Докато си почиваше, тя изведнъж се почувства зле, но го приписа на махмурлук. Но... се оказа, че е болест. 

Симптомите на момичето ставали по-тежки с течение на времето. Тя развила треска, силна мускулна болка, главоболие и умора, пише Daily Mail.

Приятелката й Аби Уориски казала на Кара, че се е държала като "обладана" в съня си. Момичето размахвало енергично ръце, сякаш гонело мухи от себе си. Уориски се пошегува, че може да се наложи да "извика свещеник", за да извърши екзорсизъм.

Според журналисти Кара през цялото това време не е разбрала, че се е имала треска от денга. Тя продължила да разглежда забележителностите въпреки лошото си състояние.

„Мислех, че просто съм уморена заради часовата разлика или може би заради пиенето. Мислех, че може да е просто махмурлук“, каза момичето.

Изданието пише, че треската от денга е потенциално фатален вирус, предаван на хората чрез заразени комари. В повечето случаи симптомите се появяват 4-10 дни след ухапването.

Инфекцията обикновено се проявява с грипоподобни симптоми, като пациентите страдат от треска, която продължава от 2 до 7 дни, през което време тя може да достигне връх, да спадне и след това да достигне връх. Също така чести симптоми са болка в очите, мускулите и ставите, гадене, повръщане, подути жлези и главоболие.

Според Кара, тя се е подложила на истински ад, като е решила, че трябва да продължи да се наслаждава на ваканцията и да се бори със симптомите.

"Дори когато си мислех, че се оправям, изглеждах толкова зле, че сервитьорът ме попита дали съм добре", каза момичето.

Превод: GlasNews