Скандални сватбени "лудории" на турци в Германия: в Дортмунд двама мъже откриха огън от колите си по улиците на града. Полицаи, станали свидетели на инцидента, спряха сватбената колона на път към залата за събития. Инцидентът е станал в събота около 16:00 часа.

„Този ​​инцидент е възмутителен, защото мъжете видяха полицията, но това не ги спря. Те извадиха пистолетите си, пъхнаха ги през прозореца на колата и откриха огън“, каза служителят на правоприлагащите органи в Дортмунд в изявление.

Говорителката на полицията Кристина Пуршке пред bild.de: „Полицаите не успяха да спрат кортежа. Трябваше да блокират пътя."

По предварителни данни мъжете от турски произход са отказали да изпълнят указанията на служителите на реда. Офицерите трябвало да поискат подкрепление и да използват зашеметяващ пистолет, за да предотвратят по-нататъшна ескалация на конфликта.

„Служителите на реда иззеха два пистолета, два пълни пълнителя и други патрони. Мъжете са обвинени в нарушаване на закона за оръжията“, каза Кристина Пуршке.

Превод: GlasNews