Туристите, които релаксират по плажовете на Европа или другаде, могат да получат глоба за нарушаване на изискванията за външен вид. В Испания ще ви накажат, ако носите бански насред града. Забранено е и всяко облекло, което наподобява военна униформа.

Глобите за почиващите и реакцията на местните граждани в социалните мрежи съобщи Daily Star. Журналистите на портала изброиха четири нарушения, за които можете да бъдете глобени от 80 до 2 хиляди долара. Подобни ситуации, от една страна, предизвикват остра реакция на местните жители, а от друга, доведоха до празни плажове в някои курорти.

В Испания, в курортните градове, хората се наказват за това, че се появяват на улицата полуоблечени. За подобни действия можете да получите глоба от около $600.

Порталът цитира случай, станал в град Палма в Испания. В мрежата беше публикувано видео с кадри на летовници, които се разхождат по бански. Кадрите показват пет жени по бански, които се разхождат по улицата, коли минават с висока скорост, а срещу тях група напълно облечени хора, които ги гледат.

Социалната мрежа беше възмутена от подобни действия, отбелязва порталът. Един от коментаторите каза, че би си струвало да бъдат задържани хора, които почиват без дрехи.

„Моля, арестувайте тези почти голи хора. Или глупаци без ризи, почти голи, с бикини, обикалящи пазари, градове и магазини“, пише той.

Други граждани призоваха да бъде извикана полиция и отбелязаха, че е малко вероятно туристите да се разхождат така в центъра на собствения си град.

Порталът описва и други видове нарушения, за които можете да получите глоба.

Във Венеция от 2008 г. е незаконно да се хранят гълъби на Пиаца Сан Марко. За да се попречи на туристите да правят това, дори е забранено да се продава птиче семе, пише порталът. Причината за забраната е разрушаването на историческия център на града. Възможната глоба за такова нарушение е от $80 до $775.

На остров Барбадос, както и на Ямайка и Сейнт Лусия в Карибите, всички военни облекла са забранени. Причината за забраната е, че подобно облекло се свързва с бунтовници и нарушители на закона. Полицията следи хората да не носят камуфлаж, колани, обувки, маски или тениски. Наказание: до една година затвор или глоба до 2000 долара.

Не можете да строите пясъчни замъци на плажа Леванте в Испания. Местните власти постановиха, че този вид забавление е опасно. За такова нарушение можете да получите глоба до $160.