Местните жители на Кеймбридж, Великобритания, се опитват да се отдалечат от него и идват в града само по работа. Градът е превърнат в „пълен ужас“ от туристите.

Историята на града датира от 800 години и е известен със зашеметяващата си архитектура и първокласни образователни институции. Затова всеки ден идват туристи и студенти от цял ​​свят.

Общо 8,1 милиона туристи посещават Кеймбридж всяка година и повечето посетители отиват на кратка еднодневна екскурзия. С помощта на високоскоростни влакове можете да стигнете до града за по-малко от час, пише The Daily Star.

Кеймбридж е и дом на един от най-престижните университети в света, с над 25 000 студенти. За да посетят Kings College, един от най-известните университети, пред портите се извиват опашки от туристи, за да направят перфектната снимка.

Както туризмът, така и образованието осигуряват на жителите на града почти една четвърт от местните работни места, но те все още не са напълно доволни от притока на посетители в техния град. Те се оплакват, че градът е много претъпкан с гости, така че се опитват да живеят извън Кеймбридж, посещавайки града само по работа.

„В града има много студенти, аз вече не живея тук, просто идвам на работа“, казва един от жителите на града.

Изданието отбелязва, че сега много местни жители „идват в Кеймбридж само за работа“. Някои жители обаче гледат положително на туристите, като отбелязват, че са мили и приятелски настроени.

„Хората тук са по-приятелски настроени, отколкото в други градове, но повечето хора тук са студенти, точно като мен“, добави студентът от магистърската програма на Кеймбридж Мухамад Мудасар.