Петима непълнолетни бяха арестувани по подозрение за убийство след смъртта на 80-годишен британски индиец от Пенджаб, който бе нападнат в парк в Лестър.

Бхин Сен Кохли разхождал кучето си близо до входа на Франклин Парк в Браунстоун Таун, Лестър, около 18:30 ч. в неделя, когато бил жестоко нападнат от тумба млади хора. Групата избягала преди да пристигнат службите за спешна помощ. Коли е починал от нараняванията си в понеделник вечерта, докато е бил лекуван в болницата, съобщава Telegraph.

Властите са арестували пет деца - 14-годишно момче, 14-годишно момиче и три други -  две момичета и едно момче, всички на 12 години - във връзка с убийството.

Според полицейски източници, Коли преди това е подал жалби за антисоциално поведение на младежи в района, но не са предприети действия. Полицията в Лестър заяви, че доброволно ще отнесе случая до Независимата служба за полицейско поведение.
Преди да умре, дъщерята на Коли заяви, че той е бил откаран спешно в медицински център на кралицата в Нотингам поради тежестта на травмите, съобщава business-standard.

Тя твърди, че тези наранявания са резултат от това, че той е бил бутнат на земята и ритан. В изявление, цитирано от доклада, детектив инспектор Ема Матс, старши разследващ офицер, каза: „Обстоятелствата около смъртта на Коли са изключително трагични и разстройващи не само за неговото семейство и приятели, но и за по-широката общност.

Нашето разследване на нападението срещу г-н Коли продължава. Продължаваме да сме отворени за обстоятелствата около инцидента, докато работим, за да установим какво се е случило в парка в неделя вечерта. "

Превод: GlasNews.bg/ Снимки: thesun.co.uk