В Лондон конете на Домашната кавалерия провеждали рутинни упражнения под контрола на петима войници. Но водещият кон, който се водел за юздата, се отскубнал, уплашен от автобус, и се втурнал да бяга. Още два коня хвърлили ездачите си и се втурнали след него. Един от тях е блъснат от кола.

Днес животните избягаха от Seville Street до South Eaton Place, където беше открит един кон, съобщава Daily Mail. Двата коня се отправиха към моста Воксхол по Белгрейв Роуд, преди да бъдат спрени.

DVR кадри от таксиметров шофьор показват как коне тичат по улиците. И един от тях се блъска в колата му.

От полка вече съобщиха, че един от избягалите коне е получил леки наранявания.

Трите коня бяха хванати на моста Воксхол в централен Лондон, успокоени и откарани с микробус в конюшня на казармата в Хайд Парк.

коне, коне бегълци, ЛондонЦял екран
Избягалите коне са натоварени във фургон Снимка: Социални мрежи

От министерството казаха още, че нито един от трите коня не е участвал в предишния инцидент на 24 април.

Да си припомним, че тогава кадри на изплашени коне, облети в кръв, галопиращи из британската столица, бяха излъчени по целия свят.

Кървав ужас: Кавалерийски коне вилняха в Лондон, има ранени ВИДЕО 18+

Въпреки това, домашният кавалерийски полк (HCMR) съобщи, че войниците от лейбгвардията и петте военни работни коня, които са били ранени при инцидента, „продължават да постигат значителен напредък в своето възстановяване“.

коне, коне бегълци, ЛондонЦял екран
Коне бегълци тичат по улиците на Лондон през април Снимка: Getty Images

Три от ранените коне - Троян, Тенисън и Ванкуиш - се върнаха на служба и "вероятно ще участват в парада за рождения ден на краля на 15 юни", казаха от полка.

Шестима войници и седем коня от лейбгвардията участвали в упражнения, предназначени да поддържат животните в добра физическа форма. Животните обаче се изплашили, хвърлили ездачите и избягали през Лондон. В резултат на това петима души бяха ранени, а бегълците бяха заловени едва два часа по-късно.

В резултат на това британците започнаха да казват, че това е „лош знак“. Освен това, докато избягали коне сееха хаос по улиците на Лондон, часовникът на Елизабет Тауър, по-известен като Биг Бен, спря на 9:00.

Лондончани изтръпнаха от „конете на Апокалипсиса" и спрелия Биг Бен ВИДЕО