Кадри, заснето от охранителни камери, показаха поредица от автомобилни катастрофи на „най-опасното кръстовище на Великобритания“, където за два месеца станаха 13 катастрофи.

Няколко коли се обърнали, докато една се удари в камион на кръстовището по A521 в Чидъл, Стафордшър.

За щастие няма убити, но местните смятат, че е само въпрос на време да има и жертви, ако нещо не бъде направено.

Те обвиняват подвеждащите знаци за отстъпване на пътя и избледнялата пътна маркировка за зашеметяващото количество катастрофи, които са причинили щети на стойност стотици хиляди паунда.

Кадри от звънеца на вратата от близкия дом на Гари Бентли уловиха драматичните сцени. Мъжът разказва, че е преброил 13 удара от август насам.

На едно от видеата се вижда как кола не успява да забележи пътната маркировка за липсващо предимство и преминава с превишена скорост, преди да бъде блъсната от камион.

Друг клип показва джип, който е засечен от "Фолксваген Голф", в последвалия удар машината се обръща върху тротоара.

Последният инцидент стана в четвъртък (17 октомври), когато на кръстовището се сблъскаха лек автомобил и микробус, пише Metro.

Местни жители настояват съветът да направи промени в кръстовището, за да помогне за предотвратяване на бъдещи инциденти и потенциални смъртни случаи.

Конър Бърнард Дивайн, наемодател на близък пъб, води своя сметка за броя на дните между всеки удар. По статистиката му катастрофи има на всеки четири дни.

„Това е натоварено кръстовище. Смятаме, че това може да е най-опасното във Великобритания - беше през последните няколко седмици", коментира независим съветник от местната власт.