Германски град забрани кактусите в кметството, училищата и детските градини.

Кметът на Плетенберг, близо до Дюселдорф в Северен Рейн-Вестфалия, забрани бодливите растения в общинските сгради, след като мъж се наранил с кактус в училищна сграда.

„Това, което беше нараняване на ръката на възрастен мъж, лесно можеше да бъде сериозно нараняване на лицето на малко дете на същото място“, каза съветът, съобщават местни медии.

Съобщава се, че съветът каза, че естеството на нараняването не може да бъде разкрито „поради необходимостта да защитим личните права и поверителността на нашия персонал.

В писмо до местните държавни служители кметът на Плетенберг Улрих Шулте пише: „Поради настоящата ситуация всички официални и частни кактуси трябва незабавно да бъдат премахнати от общинските сгради.“

Кметът каза, че забраната се предприема, защото такива растения могат да "причинят грозни наранявания". Той каза, че кактусите ще бъдат забранени не само в училищата и детските градини, но и във всички общински пространства.

„Дори тази заповед да изглежда авантюристична, прекомерна, излишна или нелепа за някои служители, тя има сериозна предпоставка от гледна точка на опазване здравето на всички служители и особено на децата в училищата и детските заведения“, каза още кметът.