Руската армия понася най-много загуби на бойното поле от пика на битките за Бахмут. Това съобщава Министерството на отбраната на Обединеното кралство с позоваване на разузнаването в своя Twitter.

Отбелязва се, че Украйна продължава да води настъпателни действия по всички направления на фронта и те са успешни. Горещи точки остават западната част на Донецка област, посоката на Запорожие и околностите на Бахмут.

Междувременно руснаците провеждат отбранителни операции, които британското разузнаване определя като относително ефективни. За последен път обаче загубите на врага бяха толкова значителни през пролетта на 2023 г. по време на битките за Бахмут. През изминалото денонощие Руската федерация, по данни на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, е загубила 650 войници, а общо - повече от 219 хиляди души персонал.

"На юг руските войски често провеждат относително ефективни отбранителни операции. И двете страни понасят значителни загуби, като руските загуби вероятно са най-високите от пика на битката за Бахмут през март", казаха от Министерството на отбраната на Обединеното кралство.