Обилни снеговалежи обхванаха почти цяла Германия още вчера вечерта, което доведе до множество катастрофи и наранявания. На места се появи и поледица, която влоши обстановката по пътищата и тротоарите.

В Бавария стотици коли напуснаха пътищата, шофьорите и дори полицията се нуждаеха от помощта на влекачи.

Полицейска кола, излязла от пътя. Снимка: bild.de

В Меминген в сряда вечерта, 08.12, шофьор на пътнически автобус изгуби контрол над превозното средство и влезе в сграда, наложи се мъжът да бъде хоспитализиран.

Шофьорът на автобуса е настанен в болница. Източник: bild.de

В района на Хоф близо до Найл камион се преобърна на автобана и блокира движението. Заради обилен снеговалеж към мястото на инцидента са пристигнали спасители със скорост 50 км/ч.

В Швабия от сряда вечерта до четвъртък сутринта полицията регистрира 17 пътни произшествия. Известно е, че няма сериозно пострадали.

В Централна Франкония между сряда и четвъртък са регистрирани 143 произшествия, като в 16 случая хора са леко ранени.

Баден-Вюртемберг

В района на Констанца в четвъртък сутринта са регистрирани 16 пътни произшествия, при които няма пострадали. Движението все още е затруднено и от клони и дървета, които падат под тежестта на снега и блокират пътя.

Тюрингия

В Тюрингия четирима души са ранени при инциденти, причинени от влошаване на метеорологичните условия. 24-годишно момче с тежки наранявания е откарано в болница. Особено голям брой катастрофи станаха по пътищата на област Заале-Орла.

Берлин и Бранденбург

Сутринта тук падна малко количество сняг, което веднага предизвика 69 катастрофи, регистрирани в Бранденбург преди обяд.

Пътната ситуация в Бранденбург не е лесна. Източник: bild.de

В много части на Германия тази сутрин имаше обилни поледици, които причиниха наранявания на пешеходци и пътни инциденти.

Превод: GlasNews