Видео, публикувано от полицията на Торонто, Канада, показва безочлива кражба на автомобил с марката "Порше" посред бял ден.

Регионалната полиция казва, че около 14:00 часа на 6 септември заподозряната, описана като южноазиатска жена с ръст около 165 cm, е пристигналa в резиденцията на собственика на автомобила и звъннала на звънеца. 

„Здравейте, тук съм за Порше-то“, казва заподозряната във видеото, имайки предвид паркираното на алеята Порше Каян от 2022 г., което било обявено за продажба в уебсайт.

Тя казва на собственика на колата, че чака баща си и се интересува да „разгледа“ превозното средство преди той да дойде.

След това видеото преминава към алеята, където може да се види как жената е седнала на шофьорската седалка на колата. Жертвата затваря вратата от страната на пътника и си проправя път около капака, преди да стигне до вратата от страната на водача и зад колата.

В този момент, вече запалила автомобила, жената дава на заден ход и тръгва рязко назад, оставяйки собственика под Порше-то. Давайки назад, жената удря и паркиран автомобил.

Жената е потеглила с откраднатото превозно средство, казаха от полицията, отбелязвайки, че в кражбата е участвал и автомобил на съучастник, описан като сив джип.

Мъжът не е пострадал много. Пред местна телевизия той споделя, че е получил наранявания на лакътя, ръцете и краката и продължава да търси медицинска помощ.