33-годишният бездомник Хаджер Ал-Али от Нидерландия, каза, че животът му се е преобърнал напълно, след като мили хора са събрали 34 102 евро за него само за един ден. 

Мъжът, който спи на улицата вече 18 месеца, най-накрая ще може да си наеме жилище с тези пари. Средствата бяха събрани с помощта на уебсайта „Подкрепа за честния Хаджер“. Бащата на две деца е получил и множество съобщения от хора, които му предлагат работа. Един анонимен потребител преведе 750 евро наведнъж и бяха направени общо 2800 дарения, пише France 24.

По-рано мъжът намерил портфейл на централната гара на Амстердам, докато „обикалял“, търсейки празни пластмасови бутилки, които да обмени за пари.

Според полицията той е предал портфейл с около 2000 евро, но в него не е имало документи за самоличност или нещо, което да позволява да се свърже със собственика.

„Тъй като смятаме, че за честността трябва да се плаща, той получи наградата „сребърен пръст“, която понякога даваме на гражданите, и подарък ваучер за 50 евро“, допълват служителите на реда. 

Изданието отбелязва, че ако парите не бъдат потърсени до една година, те ще отидат при намерилия ги.

"Искам да благодаря на всички толкова, толкова, толкова много. Не мога да опиша как се чувствам в момента. Хората ми казват най-хубавите и мили думи. Не знам какво да кажа, пълен съм с адреналин“, каза Хаджер, като уточни, че със събраните пари той ще може да промени живота си към по-добро.

Превод: GlasNews