В куфар, увит в одеяло, тялото на убитата в Италия украинка Яна Малайко беше намерено миналата сряда, след 12 дни издирване, на границата между Лонато и Кастильоне, под купчина дърва и къпини. Възможно е убитата жена да е била все още жива, когато е била затворена в куфар с размери 40х20х65 см, в който да се е задушила, съобщава bresciatoday.

Яна Малайко беше убита в нощта на 20 януари. По лицето и шията й имало следи от удари: удряна е с тъп кръгъл предмет с малък диаметър, най-вероятно метален. Оръжия все още не са намерени.

Но причината за смъртта е асфиксия, въпреки че момичето не е удушено. Така че хипотезата за ужасна смърт в куфара все още работи.

В момента тялото на Яна е в погребален дом в Кастилион. Този следобед тя ще бъде транспортирана до църквата Grotta в Романо ди Ломбардия, град в района на Бергамо, където е израснала и където живеят нейният баща и баба и дядо.

Момичето било на 23 и работело в Event Coffee в Кастилионе, бар на сестрата на вероятния убиец, бившия й приятел, 33-годишния молдовски гражданин Думитра Стратан, с когото се разделили по-рано през годината.

Майката на Яна, Татяна Сербенчук, която сега живее и работи в Канада, също дойде в Кастилионе. Тя е бежанец, бягащ от войната в Украйна.

Заподозреният е в затвора по обвинение за умишлено убийство и укриване на тялото.

Превод: GlasNews