Бившият заместник-министър на отбраната на Руската федерация армейски генерал Дмитрий Булгаков беше задържан по дело за корупция.

Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на ФСБ на Руската федерация. Според агенцията вече му е избрана мярка за неотклонение задържане под стража. Сега той се намира в следствения арест № 2 на Федералната служба за изпълнение на наказанията.

Информацията за задържането на Булгаков беше потвърдена от Следствения комитет. С Булгаков се извършват необходимите процесуално-следствени действия, отбелязват от ведомството.

Булгаков е бил заместник-министър на отбраната от 2008 до 2022 г. Отговаряше за логистиката и беше освободен от длъжност поради преместване на друга работа. Каква точно, не се уточнява.

Оставката на Булгаков се случи на 24 септември, три дни след началото на частичната мобилизация (21 септември). В същото време е получен голям поток от оплаквания от мобилизирани за осигуряване на оборудване и битови условия. Тогава генерал-полковник Михаил Мизинцев е назначен на длъжността началник по логистиката на Министерството на отбраната.

Булгаков е награден с ордени „За заслуги към отечеството“ II, III и IV степен, „Александър Невски“, Почетен, „За военна заслуга“, „За служба към родината във въоръжените сили на СССР“ III степен. Има званието Герой на Русия.