В медиите продължава да тече информация за пристигането на севернокорейски войски в Русия. Според Bild, който цитира южнокорейското разузнаване NIS, Ким Чен Ун е изпратил елитен полк от „бойни роби“ в Русия.

Става дума за изпращане на 1500 войници на КНДР в Далечния изток. Твърди се, че спътниците са потвърдили, че четири десантни кораба и три фрегати на Тихоокеанския флот на Русия са пристигнали от пристанищата Чонджин и Хамхунг във Владивосток.

Тези кораби докарали военен персонал от Северна Корея преди посещението на Сергей Шойгу в Пхенян от 8 до 13 септември.

Журналистите пишат, че бойците сега са в тренировъчни лагери край Владивосток. Около 400 военни са държани в казарми в Хабаровск.

Южнокорейското разузнаване показа, че на севернокорейските военни са дадени руски документи. Твърди се, че са успели да ги маскират като жители на Якутия и Бурятия.

В материала се казва, че „бойните роби“ на Ким Чен Янг са отгледани в пълна изолация от външния свят.

Те били под мощно идеологическо влияние и се готвели за война с „враговете на НАТО“ и „дяволите на Запада“.

Припомняме, че руското министерство на отбраната все още не е коментирало официално данните за изпращането на севернокорейски военни в Русия.

Но Северна Корея отрича да изпраща бойци в Русия, пише агенция Yonhap. Служител в мисията на Северна Корея към ООН казва, че това са „стереотипни слухове“ и целят „да опетнят имиджа на КНДР“ и да подкопаят „приятелските отношения между двете държави“.