В Челябинск, Русия, ученик е нападнал свои съученици с чук. Според Baza, инцидентът е станал сутринта в училище № 68.

Според "Интерфакс" са ранени четирима души. Една от пострадалите - 13-годишната Валерия, е в реанимация в тежко състояние. Друго момиче - 13-годишната Мария, е настанена в неврохирургия.

Освен това при нападението е ранена една от учителките от училище №68. Тя е окарана в областната болница и е с травми на главата и счупен пръст. Преди това тя се опита да отнеме чука от ученика.

Нападателят - 13-годишният Роман, е задържан.

По предварителни данни ученикът, нападнал с чук свои съученици, се е опитал да се самоубие. В момента също е в болница.

Един от учениците е оказал съпротива на Роман, след което е избягал.

Впоследствие "База" съобщи подробности за атаката. Според очевидци 13-годишният Роман нахлул в класната стая 5 минути преди края на урока и започнал да размахва чука. Първо ударил по главата едно от момичетата, а след това учителката. След това Роман ударил още едно момиче и момче, той излезнал от класната стая и хукнал по коридора.

Пострадалите момичета са в тежко състояние. Все още не са известни мотивите.

На място работят служители на реда, а в училището са пристигнали и кметът на града Наталия Котова и комисарят по правата на детето.

"Големият въпрос е как ученикът е внесъл чука в училището. Защо не е реагирала охраната? Възложих също така да се извършат проверки във всички образователни организации", събощи губернаторът на Челябинска област Алексей Текслер.

Започнало е разследване за „планирано убийство“ и „небрежност“, съобщиха от Следствения комитет на Русия, който отговаря за най-големите разследвания в страната.

Превод: GlasNews.bg / Снимки: База