Екстрасенсът Анатолий Кашпировски, известен от 90-те години, отново провежда сеанси в Москва. Повечето посетители на такива сесии са хора над 40 години. В същото време Кашпировски завоалирано нарича сесиите „творчески срещи“.

И така, въпреки че „заредената“ вода е нещо от миналото, сега Кашпировски предлага на феновете си „вълшебна“ сол и други също толкова „ефективни“ методи за лечение.

 

Според канала SHOT екстрасенсът предлага облекчение от побелели коси, рак, безплодие и дори обещава помощ при отслабване. Лечението се планира чрез разговор и слушане на популярни музикални композиции.

Кашпировски има безпроблемни методи: за да отслабнете, той „завинтва невидими гайки“, а за нормализиране на сърдечния ритъм „помага да наберете невидима височина“.

Според „лечителя“, слушането на песните на Александър Малинин, например „Нощта е светла“, помага да се отървете от късогледство, далекогледство и дори катаракта. За пълно възстановяване Кашпировски изисква поне четири сесии.

В същото време цената на „творческите срещи“ е много впечатляваща: груповите сесии струват от 3500 до 9000 рубли, а за индивидуална среща ще трябва да платите 25 000 рубли.

Освен това Кашпировски прави пари от продажбата на стоките си.

Асортиментът му включва „вълшебна” сол, дискове със записи на сесии, книги с неговите афоризми, снимки и дори флашки с песните му.

Медиите пишат, че магьосникът предпочита да таксува в брой или с превод по банков път.

Според журналисти 85-годишният лечител е успял да спечели около 6 милиона рубли само за четири сесии. Представител на екстрасенса обаче побърза да опровергае тази информация, като обвини медиите в лъжа.

„Очевидно човекът, който е написал това, е имал развален калкулатор в главата си“, цитира Gazeta.r събеседник, който казва, че журналистите „излязоха с някаква катастрофална сума, която, както смятат те, ще доведе хората до лудост.”

След сеанса Кашпировски е избягал от журналистите.

Както пише Life, социалните активисти изпратиха искане до Следствения комитет с искане да провери Анатолий Кашпировски за измами и укриване на данъци.

Депутатът от Държавната дума Виталий Милонов каза в разговор с RT, че ако Анатолий Кашпировски не спре дейността си, той възнамерява да го изправи пред съда.