Летищният техник Раил Хасанов, на 22 години от Русия, разказа за инцидент, който го остави с наранявания, променящи живота му. Момчето било в медикаментозна кома 5 дни. 

Мъжът описа как е почувствал, че „кокалите му се пръсват“, когато е бил ударен от 78-тонен самолет Airbus A320, пише Daily Star.

Техникът Раил Хасанов подготвял самолет на Уралските авиолинии за излитане, когато той се раздвижил и смазал десния му крак. Той останал в пълно съзнание в продължение на седем минути, докато тежестта на огромния самолет го прикова към земята. Рейл някак оцелява и е откаран по спешност в болницата, където е поставен в медикаментозна кома. Наложило се част от крака да бъде ампутиран.

„Огромно колело мина през крака ми и спря. Първите няколко секунди си помислих, че е кошмар, но не можах да се събудя. Първоначално не почувствах болка от шока, но след това почувствах сякаш костите ми се пръснаха. Бях в пълно съзнание. „Седем минути лежах под самолета. Заради загубата на кръв бях много жаден в линейката и след това загубих съзнание“, каза той.

Човек беше блъснат от самолет, 78-тонен самолет блъсна човек, самолет блъсна човек, работник на летищетоЦял екран
Колесникът на самолета е минал през крака на техника Снимка: Daily Star

Ужасяващи кадри от камери за видеонаблюдение, заснети на летище Колцово в Русия, показват как колесникът на самолета преминава през крака на техник. Той каза, че се е събудил в интензивното пет дни по-късно.

"Когато се събудих, се огледах и разбрах, че това не прилича на рай. Видях, че съм в реанимация, а майка ми лежи до леглото ми. Нямах никаква паника. Знаех, докато бях все още под самолета, че краката ми нямат шанс, но бях жив, общувах, говорех“, каза той.

По-късно разследващите разбраха, че пилотът на Airbus A320 не е изчакал да се отдалечи, преди да рулира. Той беше обвинен в нараняване и поиска да плати на жертвата 16 000 лири стерлинги като обезщетение като част от предсъдебно споразумение.

Рейл все още е служител на Ural Airlines и очаква да се върне на работа веднага щом получи протеза на крака.