Торнадо премина през Крим близо до Керченския (Кримски) мост на 9 юли. Видео на този природен феномен е публикувано в руския телеграм канал ЧП / Крым.

Торнадо от прозореца на колата си засне местен жител, който минаваше покрай него. На фона на тъмен гръмотевичен облак се вижда фуния от малко торнадо. Окупационните власти на полуострова засега не съобщават дали има пострадали от стихията.

Имайте предвид, че лошото време тази неделя обхвана целия Крим. Порои с гръмотевични бури, градушка и буря с пориви до 20 метра в секунда удариха полуострова.

времето в Крим днес, лошо време в Крим, торнадо в Крим, дъждове в Кримцял екран
Лошото време удари Крим на 9 юли

Симферопол пострада много от лошото време - градът беше покрит от силен дъжд с гръмотевици и светкавици. Пешеходци и автомобили не можеха да преминат на жп гарата в Симферопол поради факта, че мястото беше наводнено с вода.

времето в Крим днес, лошо време в Крим, торнадо в Крим, дъжд в Крим, времето в Симферополцял екран
Порой удари Симферопол, който наводни района на автогарата

Проливен дъжд беше регистриран и в Алупка. Заради лошото време електричеството вече е спряно в различни райони на Крим.

В същото време руските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) са свалили днес две ракети, едната над анексирания Кримски полуостров, а другата - над южната Ростовска област Ростов, която също граничи с Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на руски официални представители.

Силите на ПВО свалиха в района на град Керч крилата ракета. Няма материални щети и пострадали, съобщи в канала си в "Телеграм" ръководителят на Крим Сергей Аксьонов, цитиран от ТАСС. Губернаторът призова жителите да запазят спокойствие и да се доверяват само на проверени източници на информация.