Неизвестни с автомати нападнаха православна църква и синагога в Дербент, в резултат на престрелката един полицай е убит, а друг е ранен, съобщиха за ТАСС от регионалното управление на МВР.

„В Дербент неизвестни стреляха с автоматично оръжие по синагога и църква. По предварителна информация един полицай е загинал, а един е ранен. Автомобилът, с който са избягали заподозрените, е идентифициран като бял "Фолксваген Поло", каза събеседникът на агенцията.

Според  Baza в резултат на стрелбата са загинали двама души - посетител на синагогата и полицай. Неизвестните открили стрелба по полицейски служители и близо до църква, след което нападателите се преместили в синагогата. Полицията в Дербент е нащрек.

Според "Медуза" е убит посетител в синагогата, а на свещеник ме у било прерязано гърлото. Председателят на Обществената комисия за наблюдение в Дагестан Шамил Хадулаев каза, че нападателите са застреляли и убили охранител в една от църквите в Махачкала. Свещениците там се затворили вътре в зданието.