Кремъл заяви днес, че е твърде рано да се коментира детайлно плана за победа на украинския президент Володимир Зеленски и че Украйна трябва да гледа по-трезво на нещата и да осъзнае безперспективността на политиките си.

Зеленски каза, че е възможно на конфликта с Русия да бъде сложен край не по-късно от следващата година, ако планът му за победа бъде реализиран сега.

Зеленски обеща на украинците представяне на „плана за победа"

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че украинският план вероятно е сходен с американския план, който според него се състои в това Киев да се сражава срещу Русия "до последния украинец".

Вашингтон, който предоставя оръжия и помощ на Украйна на стойност милиарди долари, казва, че Украйна сама решава как да действа по отношение на Русия.

Кремъл заяви днес, че много европейски страни започват да изпитват затруднения с мобилизирането на военната си индустрия в подкрепа на Украйна, предаде Ройтерс.

Дмитрий Песков каза пред журналисти, че Русия се надява политическият елит на Европа с времето да разбере, че подобни харчове са ненужни и противоречат на целите за икономическо развитие на европейските страни.

Песков направи това си изявление в отговор на въпрос за оръжейните индустрии на Франция и Германия. Самият говорител на Кремъл не назова нито една европейска страна и не каза как или защо те изпитват затруднения с оръжейната помощ за Украйна.