Синът на чеченския милиардер Муса Бажаев, един от 200-те най-богати руснаци, наби полковник от руското МВР, отговарящ за сигурността на целия център на Москва. 

Следственият комитет публикува видео от сбиването между 23-годишния Тимур Бажаев край Лужники, който ступал началника на отдела за обществен ред на Дирекцията на вътрешните работи на Централния административен окръг на Москва полковник Александър Махонин. Според Moscow Times Махонин от години ръководел разгонването на протестиращите в центъра. 

 
Според заместника му Александър Хинштейн конфликтът е възникнал, когато Бажаев се е опитал да навлезе на територията на Лужники от Лужнецкия насип през сервизния портал. Комплексът се подготвял за концерт на Леонид Агутин и заради 70-те хиляди зрители мерките за сигурност били засилени. Махонин не пуснал Бажаев и му предложил да мине през входа за проверка. В отговор Бажаев-младши се прекатерил през оградата, ударил полковника в лицето и бил задържан. 

Сега баща му Муса Бажаев, президент и съсобственик на концерна Alliance Group, ще трябва да се справи с предстоящото дело срещу наследника му, пише 24 часа.

Самият Бажаев е сред лицата, подложени на санкции от ЕС. Според данните от https://eur-lex.europa.eu/ той е председател на JSC Alliance Group, сред чиито основни клиенти са най-големите представители на газовата и нефтената промишленост, промишлените съоръжения, телекомуникационния сектор, жилищното настаняване и комуналните услуги. Освен това той е и бивш председател на съвета на директорите на „Руска платина", едно от водещите руски рудодобивни дружества, предоставящо значителен източник на приходи на правителството на Руската федерация. Според портала Муса Бажаев е свързан с ВЭБ.РФ, руска институция за финансово развитие, която активно осигурява материална или финансова подкрепа на вземащите решения лица в Русия, отговорни за анексирането на Крим и дестабилизирането на Украйна, или която извлича облаги от тези лица.