Моментът на нападението на мъж, който застреля от упор с автомат друг мъж в московския квартал Фили-Давидково, за което GlasNews съобщи, е заснет на видео. Както съобщава SHOT, позовавайки се на източници от правоохранителните органи, инцидентът е станал около десет и половина близо до бизнес център в Кунцево.

Авторите на канала установили, че облеченият в черно мъж не обръщал внимание на други хора, интересувал се само от жертвата. Той открил огън, когато пострадалият излязъл на входа, до детската площадка.

Мъж с автомат стреля край детска площадка, има убит

Убиецът, целият в черно, извадил автомат и стрелял три пъти, мъжът се опитал да избяга, но убиецът го довършил с изстрел в главата.

Моментът на нападението е заснет на видео.

След инцидента, станал пред очите на свидетели, в Москва е обявен планът „Прихващане“.

Всички московски дворове и гори се обискират, обявено е общо събиране на полицията, известно е, че убиецът е изчезнал в Матвеевската гора.

Скоро, както съобщава Mash, убиецът е разкрит и задържан. По време на преследването той стреля 15 пъти по служители на ГАИ и етежко ранен при ответен огън. В момента е хоспитализиран. 

По-рано беше съобщено, че той е бил ликвидиран при ареста.

„Убиецът на Константин Балашански беше разкрит преди това. Той стреля по полицията в района на магистрала Аминевское“, пише телеграм каналът за това.

Според телеграм канала Baza, задържаният Андрей Демин преди това е работил като журналист и е бил познат с убития.

По предварителна информация заподозреният за убийството е бил и преди осъждан за наркотици.

Образувани са две наказателни дела по статии „Убийство” и „Незаконно притежание на оръжие”. Случаят е поет под контрол от московската прокуратура. Приоритетната версия на разследването е личен конфликт, възникнал от ревност. Персонализираният характер не е потвърден.

От столичната прокуратура  съобщиха, че на ул. "Алексей Свиридов" е открит труп на мъж, роден през 1989 г., с огнестрелна рана. По-късно стана известно, че жертвата е 34-годишният син на ръководителя на Mediasystem Group Андрей Балишански, Константин.

Той живееше в този район, работеше като системен администратор в една от московските компании на баща си, която се специализираше в наемането на комуникационно оборудване, мултимедийно оборудване и доставката му на големи събития. Нападението над Константин Балишанки е станало близо до дома му.

Източници от полицията потвърдиха, че убиецът е открил огън от АКС-74У. Той е изправен пред 15-годишна присъда.

Известно е също, че Константин Балишански е известен скейтър, ставайки първият в отбора на NikeSB Russia. Той получи прякора Kostya Switch за овладяване на техниката на пързаляне в позиция на превключвател (обратната стойка за себе си). Заподозреният за убийството също се пързалял и публикувал статии за това.

По различно време спонсорите на Балишански-младши бяха спортната марка Freestyle Dist и марката за дрехи Elwood.