Три станаха жертвите на дерайлирането на власт в Република Коми в Русия, предадоха световните агенции. Издирвателните екипи са открили и трупа на 16-годишно момиче, което се водеше за изчезнало след инцидента, станал вчера. По-рано беше съобщено за намерени два трупа в композицията.

Девет вагона от влака, свързващ град Воркута с пристанището Новоросийск, дерайлираха вчера близо до град Инта в Република Коми. Според различни източници във влака е имало между 215 и 232 пътници, допълват Асошиейтед прес и Франс прес.

 
Според руските държавни железници причината за дерайлирането може да бъде рухване на част от терена, по който е преминавала железопътната линия, по която се е движел влакът. Срутването може да е било причинено от проливните дъждове в района. 

Руските железници вече обещаха да изплатят 2 милиона рубли (около 22 900 долара) на семействата на загиналите в инцидента, пише БТА. 

Хоспитализирани след катастрофата са 10 души, включително 14-годишно момиче, което е в изключително тежко състояние в интензивното отделение на Детската клинична болница в Коми. Няколко човека са били откарани в болницата за спешна помощ във Воркута. Други пострадали се лекуват в Инта - най-близкото селище до мястото на инцидента. 
Четете още