Украинските въоръжени сили правят активни опити да атакуват гражданската магистрала Курск-Рилск с помощта на FPV дронове. Според руския военен командир Владимир Романов, превозните средства, движещи се по тази ключова магистрала, са ударени. В резултат на това е решено този път да бъде затворен за цивилни превозни средства.

Напомняме, че магистралата Курск-Рилск е една от най-важните транспортни артерии в региона. Както пише Avia.pro, решението за блокиране показва сериозна заплаха от украинските въоръжени сили.

Съветник на ръководителя на Курска област не изключи възможността за евакуация от Курск

Военният кореспондент и съветник на ръководителя на Курска област Роман Алехин отговори на често задавания въпрос дали си струва да се евакуират от Курск на фона на нарастващото напрежение.

По думите му решението за евакуация е изцяло лично и всеки трябва да го вземе самостоятелно, според собствените си съображения и чувство за безопасност.

Според съветника на ръководителя на Курска област е невъзможно да се даде недвусмислен отговор на тази ситуация, тъй като никой не може да предвиди бъдещето.

Военкор сравни тази дилема с избора на експериментален метод на лечение, когато резултатът може да бъде положителен или отрицателен.

„Ако те посъветвам да останеш и, не дай Боже, нещо се случи с любимия ти човек, ще бъда проклет. Ако препоръчам да напуснете и нищо не се случи, можете да загубите пари и време за движение, което се оказва ненужно“, отбелязва той.

Според Алехин в тази ситуация всеки трябва да прецени всички подробности и да вземе решение, с което ще му бъде по-удобно да живее.