Арестуваха кмет, опитал се да напие затворници

Арестуваха кмет, опитал се да напие затворници

Кметът на Томсън Бенджамин „Бенджи“ Кари Кранфорд беше обвинен в сряда и арестуван от агенти на Бюрото за разследване на Джорджия. Той е изправен пред обвинения в престъпление за предоставяне на забранени предмети на затворници и опит за извършване на престъпление.

В обвинителния акт, издаден в сряда от Върховния съд на окръг Макдъфи, се казва, че 52-годишният Кранфорд е отишъл с колата до магазин на 3 юни, купил е бутилка джин и я е оставил в канавка по пътя на работен екип от държавни затворници от поправителната институция на окръг Джеферсън.

На 6 юни полицията в Томсън поискала от Бюрото да разследва твърдението, че Кранфорд е давал алкохол на затворници.

Агенти арестуваха Кранфорд в кметството на Томсън след заседание на градския съвет и го отведоха с белезници. Кранфорд не отговори на въпроси на репортери, след като беше освободен от затвора на окръг Макдъфи в сряда срещу гаранция от 5000 долара.

Други градски власти отказаха коментар. „Тъй като разбираме, че обвиненията в този случай не са свързани със задълженията на г-н Кранфорд като избрано длъжностно лице, ние нямаме коментар“, каза Джейсън Смит, директор за развитие на местната общност, който служи като говорител на града.

Кранфорд може да бъде отстранен от длъжност, докато обвиненията не бъдат разрешени, но само ако комисия предупреди губернатора на Джорджия Брайън Кемп, че обвиненията на Кранфорд могат да навредят на способността му да действа като кмет. Това не е невъзможно, тъй като други длъжностни лица са били отстранявани, когато са били изправяни пред обвинения в престъпления, които не са били пряко свързани с тяхната работа, пише The Washington Post.

Напишете коментар
captcha

Виж още

Бившият президент е пресподелил публикации от друг профил, за който не е ясно
31-годишен мъж, който не пожела да назове името си, се обади в Шоуто на
Сред петимата души, обвинени в смъртта на актьора Матю Пери, двама са
По време на събиране в Източен Балтимор няколко мъже откриват огън и убиват
Американският милиардер и предприемач, собственик на Tesla, SpaceX, X (Twitter)
Студент на име Джейми от Съединените щати вярва, че в минал живот той е бил