Решен да изпрати дъщеря си по пътеката към олтара, 64-годишният Дейвид Джоунс от САЩ измина близо 30 мили (48 км) през отломките от урагана Хелън, за да стигне навреме до сватбата й.

„Направих това, което всеки баща би направил“, каза мъжът.

Джоунс оцелял след урагана в дома си в Бойлинг Спрингс, Южна Каролина. На 27 септември той започнал да пресича планината, за да стигне до мястото, където на следващия ден трябвало да бъде сватбата на дъщеря му. Това пътуване обикновено отнема само два часа с кола. Седем часа по-късно той най-накрая пресече щатската граница в Тенеси. Междущатската магистрала беше напълно затворена. Мъжът видял коли и камиони да спират, докато служителите на реда им казвали, че не могат да продължат, пише People.

„Приближих се до командира на екипа за реагиране и казах, че трябва да стигна до Джонсън Сити. Той каза, че не мога, защото всички мостове са разрушени“, спомня си Джоунс.

Баща и дъщеря, сватба, път към сватбата, дълго пътуване, пътуване до сватбата, сватба на дъщеря, сватба след урагана ХелънЦял екран
Мъжът вдигна наздравица и подари на булката и младоженеца рефлектор, който взе със себе си на път Снимка: Stellar Photography

Човекът попитал за селските пътища. Полицаят му казал, че всички са разрушени. Освен това беше останал само един мост и когато го попита за стабилността му, на Джоунс беше казано, че просто не може да мине оттам.

Било 2 часа сутринта, а сватбата на дъщеря му трябвало да е в 11 сутринта, така че мъжът решил да се разходи. Той оставил своя Ford Explorer паркиран, грабвайки раница, комплект за бръснене и ветровка.

Баща и дъщеря, сватба, път към сватбата, дълго пътуване, пътуване до сватбата, сватба на дъщеря, сватба след урагана ХелънЦял екран
Мъжът отбеляза, че винаги е мечтал да заведе дъщеря си до олтара Снимка: Stellar Photography

По времето, когато Джонсън стига до южния Ъруин, пътищата изглеждали по-добре и мълвата за пътуванията му се разнесла.

„Един патрул спря до мен, свали прозореца си и попита: „Сър, вие ли се опитвате да стигнете на сватбата на дъщеря си?“ Аз се засмях и казах: „Да, сър, аз съм. Откъде знаете?" Той каза, че всички говорят за мен. Всички казаха, че съм решен", спомня си американецът.

Полицаят му предложил да го закара до центъра на града, но след това трябвало отново да върви пеша. След това мъжът бил откаран от свой познат с камион. Неговият дом в Джонсън Сити нямал електричество, но имало течаща вода, така че Джоунс успял да се преоблече в резервен костюм и да стигне до църквата „Света Мария“ навреме, за да изпрати дъщеря си Елизабет по пътеката.

„Това направи огромна разлика. Всеки баща мечтае да заведе дъщерите си до олтара“, добави той.