Жена роди „бебе-чудо“ по време на урагана Милтън, след като предприела опасно пътуване до болница, докато раждала. Момченцето се казва Дюи, като баща си и дядо си.

Кензи Луелен, която била бременна в 39-та седмица, стана свидетел на опустошението от прозореца на болницата си, като масивно дърво беше изцяло изтръгнато от земята, докато мощната буря връхлетя Флорида по-рано тази седмица.

Тя се нуждаела от цезарово сечение, тъй като момченцето беше в неправилна позиция. „Бях много уплашена“, каза първородната майка.

Раждането започнало у дома в Порт Шарлот, Флорида, в 4 сутринта в сряда, съобщава NBC News. По това време бурята все още не беше връхлетяла щата, но къщата на Луелен и нейния приятел Дюи Бенет вече започнала да се пълни вода, преди контракциите й да започнат.

„Умът ми просто не можеше да го проумее, чудех се какво ще правя?“ каза 22-годишната жена. "Бях много нервна."

След като раждала повече от четири часа у дома, двойката започнала да се отправя към най-близката болница. „Майка ми ни караше и беше изключително ветровито, така че се опитвахме да бъдем възможно най-предпазливи“, каза родилката. „Нямаше много хора по пътищата, защото беше толкова ветровито навън и валеше доста.“

Двойката била още по-напрегната по време на спешната медицинска помощ, тъй като дядото на малкия Дюи, също на име Дюи, почина, когато ураганът Ирма връхлетя Флорида през 2017 г.

„Баща ми получи масивен инфаркт, защото линейката не можа да излезе при нас по време на бурята“, каза 24-годишният мъж „Просто не исках да преминавам през това, през което трябваше да премина с последния ураган през 2017 г.“, добави Бенет.

Когато пристигнали в болницата, само един човек можел да бъде с нея. И така, жената трябваше да се сбогува с майка си. „Бях много, много разстроена, че майка ми не може да остане, защото тя е най-добрият ми приятел и един от най-големите ми поддръжници“, каза тя. Но „ние успяхме да използваме FaceTime почти през цялото време“. 

След като раждала в продължение на часове, Луелен и Дюи получили някои тревожни новини. Бебето било в неправилна позиция и се нуждаело от непланирано цезарово сечение. „Толкова много неща минаха през главата ми в този момент, буря и семейството ми“, каза тя.

Проблемите с епидуралната упойка я оставили в силна болка в продължение на часове, докато не й поставили анестезия.

Но минути преди полунощ в сряда се появява и Дюи Лестър Бенет Четвърти, тежащ 3,6 кг. „Той е бебе чудо“, каза Луелен.

Дюи Бенет заедно със сина си Дюи.

Шефът на болницата, където се е родил малкия Дюи, каза: „Трябва да се гордеем с нашия екип. Те напуснаха домовете си и много от тях напуснаха семействата си, за да бъдат тук за нашите пациенти и общността.“ Заедно с Дюи, шест други бебета са родени в двете болници в Сарасота Мемориал по време на Милтън, допълни още директорът.

Милтън достигна сушата като ураган от категория 3 около 20:30 ч. местно време в сряда, причинявайки масивни наводнения и оставяйки милиони хора без ток. Потвърдена е смъртта на най-малко 16 души във Флорида след урагана, включително най-малко петима поради торнадо в окръг Сейнт Луси.

Мъж продава колата си, за да подкрепи болно дете