Бившият президент на САЩ Бил Клинтън и бившият държавен секретар Хилари Клинтън подкрепиха Камала Харис за президент.

Това се случи, след като действащият американски президент Джо Байдън заяви, че се оттегля от борбата за втори мандат в Белия дом.

„За нас е чест да се присъединим към президента в подкрепата му за вицепрезидента Харис и ще направим всичко възможно, за да я подкрепим“, заявиха Бил и Хилъри в съвместно изявление.

"Президентът Байдън увенча своята изключителна кариера на служител с президентство. Той изведе Америка от безпрецедентна пандемия, създаде милиони нови работни места, възстанови разрушената икономика, укрепи демокрацията ни и възстанови авторитета ни в света. За нас е чест да се присъединим към президента и ще направим всичко възможно да подкрепим Харис", се казва още в съвместното изявление.

Байдън се оттегля от надпреварата за президентските избори в САЩ

"Преживяхме много възходи и падения, но нищо не ни е тревожило повече за страната ни от заплахата, която представлява вторият мандат на Тръмп. Той обеща да бъде диктатор още от първия ден, а неотдавнашното решение на Върховния съд само ще го окуражи да разкъса Конституцията още повече. Сега е моментът да подкрепим Камала Харис и да се борим с всички средства, с които разполагаме, за нейното избиране. От това зависи бъдещето на Америка", се казва в изявлението на бившият президент на САЩ Бил Клинтън и бившият държавен секретар Хилари Клинтън. 

Камала Харис ще се изправи срещу Тръмп в битката за президент

Първи думи на Тръмп след оттеглянето на Байдън