Бивш борец е заподозрян в това, че е застрелял и убил национална шампионка по гимнастика, след като се е скарал с нея.

21-годишната Кара Уелш е намерена смъртоносно простреляна в жилищен комплекс извън университета "Уайтуотър" в Уисконсин в петък вечерта, съобщи полицията.

Уелш и 23-годишният Чад Ричардс са влезли в спор преди стрелбата и той е арестуван в апартамента, когато полицаите пристигат, пише Metro.

Ричардс е бивш борец от университета, но не е ясно каква връзка е имал с жертвата.

Уелш от Плейнфийлд, Уисконсин, специализирала мениджмънт, а миналата година спечелила индивидуална национална титла на прескок.

Тя била два пъти шампионка на страната и една от най-титулуваните гимнастички в историята на университета, съобщи USA Today.

„Знаем, че новината за смъртта на Кара е сърцераздирателна за нашата сплотена университетска общност“, заяви ректорът на университета Кори Кинг.

Полицейското управление на "Уайтуотър" препоръча на окръжната прокуратура на окръг Уолърт да повдигне обвинение срещу Ричардс за умишлено убийство първа степен, хулиганство, докато е въоръжен и застрашаване на безопасността с помощта на  оръжие.

Ричардс от Лавс Парк, Илинойс, се яви в съда на окръг Уолърт във вторник и съдия нареди да бъде задържан срещу гаранция от 1 милион долара. Очаква се той да се появи отново в петък.

Неговият защитник каза, че той е старши студент, който изучава комуникации и че условията му за облигации му забраняват да ходи в колежа, но че той може да посещава уроци дистанционно.

Превод: GlasNews.bg