Бивша служителка на ЦРУ разказа как се е налагало да крие професията си във връзките си с мъже. Подробности бяха споделени в Newsweek.

На срещите е обичайно да се задават много въпроси - за семейството, хобитата, образованието и работата. Поддържането на разговор обаче не е толкова лесно, ако професията трябва да бъде скрита. Това е опитът на 40-годишната Британи Бътлър Дженингс, която трябваше да съчетае романтичните срещи с работата в ЦРУ.

Дженингс живее в Чарлстън, Южна Каролина, САЩ. Тя работи за ЦРУ в продължение на девет години, но не е можела да каже на мъжете, с които е излизала за това. Обикновено жената трябвало да лъже, че работи като консултант към Министерството на отбраната. Така тя успявала да избегне безкрайните въпроси и шокирани погледи.

„Детайлите ставаха по-конкретни само когато беше абсолютно необходимо“, каза бившият агент на ЦРУ.

Британи Бътлър ДженингсЦял екран
Британи Бътлър Дженингс Снимка: formerspy1/Instagram

Тя обясни, че можело да говори за работата само когато връзката е достигнала значително ниво на доверие и ангажираност. Пазенето на тайната на Дженингс не било твърде трудно; тя просто се отнасяла към това като към „уникален аспект“ от живота си. Жената се грижела разговорите на срещите да протичат естествено, за да запази прикритието си.

Въпреки това ЦРУ има правило за служители във връзки с чужденци. След девет месеца връзка Дженингс трябвало да предостави пълното име, дата на раждане и известна информация за партньора си в такъв случай.

"Изненадващо получаването на тази информация не беше неудобно или трудно. Хората бяха склонни да ми се доверяват и ставаше дума повече за прозрачност и сигурност", каза бившият агент.

Британи Бътлър ДженингсЦял екран
Британи Бътлър Дженингс със съпруга й Мат Снимка: formerspy1/Instagram

През 2008 г. Дженингс се запознава с бъдещия си съпруг Мат. Първо тя по традиция казва, че работи като държавен консултант. След около четири месеца връзка обаче става ясно, че всичко е сериозно и американката разкрила истината.

„Той го намери за невероятно интригуващо. Когато го попитах, той каза, че го смята за секси и мистериозно“, спомня си тя.

Британи Бътлър ДженингсЦял екран
Британи Бътлър Дженингс със съпруга й Мат Снимка: formerspy1/Instagram

Мат, като лобист, познавал хора от разузнавателните и отбранителните общности, така че това не било нещо напълно чуждо за него.

Дженингс крила голяма част от живота си в продължение на близо 10 години, но се оттеглила от ЦРУ през 2014 г. Сега тя говори за своите преживявания и е написала шпионски роман.

Британи Бътлър ДженингсЦял екран
Британи Бътлър Дженингс със съпруга й Мат Снимка: formerspy1/Instagram

„Наистина ми харесва да споделям реалността да бъда жена в разузнаването, особено работейки в борбата срещу тероризма в Близкия изток. Има нужда да се противопоставим на много фалшиви разкази, които представят жените просто като съблазнителки“, казва бившият агент на ЦРУ.