Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп работи в МакДоналдс в Пенсилвания днес, преди да организира импровизирана пресконференция, отговаряйки на въпроси на репортери през прозореца на драйв тру-то на ресторанта за бързо хранене.

След като служител показа на Тръмп как се правят пържените картофки, бившият президент взе своя ред и дори помогна да се напълнят някои торби за храна за вкъщи. „Всъщност изисква голям опит, за да го направим правилно и бързо“, каза Тръмп с усмивка.

Посещението дойде, когато той засили критиките си към демократа Камала Харис и се задълбочи в твърдението си - че тя никога не е работила във веригата за бързо хранене, докато е била в колежа - опит, който тя цитира по време на кампанията си.

„Оценявам го малко повече. Казваш: „Дай ми пържени картофи“. Никога няма да забравя това преживяване.” каза Тръмп.

В разговора с репортери той беше попитан дали ще уважи резултатите от изборите на 5 ноември, наред с други теми. Тръмп, който все още отказва да приеме, че е загубил изборите през 2020 г. от демократа Джо Байдън, каза, че иска победата тази година да бъде толкова убедителна, че резултатите да са „твърде големи, за да бъдат фалшифицирани“.

Тръмп е дългогодишен фен, пристрастен към сандвича Биг Мак, служителите му често взимат Макдоналдс и го сервират в самолета му.

Мениджърът на ресторанта, Дерек Джакомантонио каза: „Фундаменталната ни ценност е, че с гордост отваряме вратите си за всеки, който посети общността.“

Той каза в изявление, че това е причината да приеме молбата на Тръмп „да наблюдава трансформиращия работен опит, който е имал 1 от 8 американци: работа в МакДоналдс“.

Снимки: АП, GettyImages