78-годишният републикански кандидат за президент Доналд Тръмп каза, че най-малкият му син - 18-годишният Барън, все още няма приятелка и е интроверт по природа. Той разкри новината по време на изява в четвъртък в PBD Podcast на Патрик Бет-Дейвид.

Според него Барън е много умен, много мил човек и отличен ученик.

„Той няма нищо против да е сам, но той е човек, който се разбира с хората“, добави той.

Майката на Барън е съпругата на Доналд Тръмп, бившият словенски модел Мелания Тръмп. Това е единственото им дете.

След като завършва Академията Оксбридж във Флорида, Барън посещава Нюйоркския университет, който е близо до мястото, където живее. През септември младият мъж беше забелязан в кампуса, придружен от охрана.

Миналата седмица Мелания каза, че Барън се "справя страхотно" в колежа по време на участие в "Петимата" на Fox News Channel.

"Той обича часовете и учителите си. Той е добър ученик, справя се добре и обича да се връща в Ню Йорк", похвали се майката.

Барън е записан в Училището по бизнес Стърн към Нюйоркския университет. Stern се нарежда сред най-добрите бизнес училища в Америка със силно селективна бакалавърска програма, тъй като само около 1 от 20 кандидати успяват. Известни възпитаници са Алън Грийнспан, бивш председател на Федералния резерв, и Кенет Лангоун, основател и финансист на Home Depot.

Не е ясно какво планира да прави Тръмп-младши с бизнес дипломата, но баща му по-рано каза, че синът му се интересува от политика. Освен Барън, Доналд има синове Доналд и Ерик, както и дъщеря Иванка от брака си с Ивана Тръмп и дъщеря Тифани от брака му с Марла Мейпълс.