Полет на United Airlines беше отклонен, след като „биологична опасност“ на борда накара членовете на екипажа да повръщат, а пътниците поискаха маски.

Пътнически самолет, летящ от Хюстън до Бостън, спешно промени маршрута си и беше принуден да направи аварийно кацане, след като на борда възникна „биологична заплаха“. New York Post съобщава, че първоначално един от пътниците се е почувствал зле, но след известно време повръщането се е разпространило в целия самолет, включително членовете на екипажа. Това съобщи един от пилотите, който се свърза с диспечерите.

„Говорих с екипа и изглежда, че там е доста зле. Екипажът повръща, а пътниците наоколо искат маски“, се чува член на екипажа да казва в аудио от полета.

Самолетът благополучно кацна на летище Дълес във Вашингтон, където нито един от 155-те пътници на самолета или шестимата членове на екипажа не се нуждаели от медицинска помощ.

„Самолетът в момента е подложен на дълбоко почистване и ние работим, за да накараме клиентите да пътуват скоро до Бостън“, казаха от авиокомпанията.