Малик Обама, полубратът на бившия президент на САЩ Барак Обама, отново разкритикува своя роднина в скорошно интервю. Според него, въпреки че Барак официално се оттегли като президент през 2017 г., той все още управлява страната и Демократическата партия, въпреки че го прави „зад затворени врати“.

Малик настоява, че неговият брат стои зад политическите промени, включително промяната от кандидата на демократите Джо Байдън към Камала Харис. Предполага се, че Барак Обама има значително влияние върху текущите политически процеси.

„Той все още управлява партията и страната и влиянието му ще бъде още по-голямо, ако Харис стане президент“, казва полубратът на Барак Обама. Според него Барак и Камала Харис са тези, които редовно комуникират и координират действията си.

„Той не прилича на човека, който беше. Дори тук, в Кения, не го усещаме... Той е фалшив, като змия“, уверява мъжът.

Преди това Малик Обама подкрепяше Барак по време на президентската надпревара през 2008 г., но след това пътищата им се разделиха. Братът на Барк Обама е разочарован от промените в Демократическата партия, които според него са се изместили наляво и вече не са в съответствие с неговите убеждения.

Сега Малик е поддръжник на републиканците и е открит поддръжник на Доналд Тръмп от 2016 г.

Той също така обвини Демократическата партия в лицемерие, добавяйки, че те не изпълняват обещанията си, за разлика от Тръмп, който според него е „упорит, честен и говори от сърце“.

Засега фондацията на Барак Обама не е коментирала изявленията на Малик, но братът на бившия президент продължава да разкрива нови и нови подробности, обвинявайки го в тайно влияние върху политическата сцена на САЩ.