Професионалният кечист Хълк Хоган се появи драматично на четвъртия ден от националния конгрес на републиканците в Милуоки, щата Уисконсин.

Обръщайки се към тълпата, Хоган осъди неотдавнашната стрелба срещу Доналд Тръмп, заявявайки: „Стига толкова!“.

В характерно за него движение той разкъса потника си, сплотявайки публиката със скандирания „Тръмп-манията е извън контрол, братко!“.

Доналд Тръмп, който носеше превръзка на дясното си ухо, беше видян да аплодира от публиката.

Хълк Хоган каза още, че Тръмп е най-големият патриот.

„Той винаги ви е казвал точно какво мисли и все още го прави. И независимо от всичко, той намира начин да спечели. И когато той се върне в Белия дом, Америка ще започне да печели отново“, каза кечистът.

Шоуменът сравнява политическите врагове на Тръмп - адвокати и законодатели - с борците, с които Хоган се е изправял на ринга.

„Той все още стои и им рита задниците“, заяви кечистът.

Доналд Тръмп прие номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ през ноември.

"И така, тази вечер, с вяра и всеотдайност, гордо приемам вашата номинация за президент на Съединените щати", каза Тръмп в реч през последния ден от националния конгрес на републиканците.

Той говори пет дни, след като оцеля при опит да бъде убит на предизборен митинг в Пенсилвания.

Тръмп описа случилото се по драматичен начин, отбелязва Ройтерс.

"Чух силен свистящ звук и усетих, че нещо ме удари наистина, наистина силно в дясното ми ухо. Казах си: „Уау, какво беше това? Може да е само куршум", каза той.

"Не трябваше да съм тук тази вечер", продължи Тръмп пред препълнената конгресна зала, докато хиляди хора слушаха мълчаливо.

Тогава множеството изведнъж извика в един глас: "Ти си тук!"

"Кръв се лееше навсякъде, но по някакъв начин се чувствах много сигурен, защото Бог бе на моя страна", допълни Доналд Тръмп.

На екраните отзад бяха показани снимки на окървавения Тръмп. Тогава той почете паметта на бившия началник в пожарната Кори Комператоре, който бе убит при стрелбата по бившия американски президент, и отдаде дължимото на агентите на „Сикрет Сървис“, за които каза, че са се намесили бързо, пише БТА.

Тръмп прогнозира, че ще спечели на изборите „невероятна победа“, и обеща да бъде президент на "цяла Америка, а не на половината". Предстоят "четирите най-хубави години в историята" на САЩ, увери той.