Избирателна урна, използвана за събиране на предсрочни гласове в щата Вашингтон, е изгоряла в пламъци при предполагаем умишлен палеж, съобщи местната полиция. ФБР в момента разследва инцидента, добавиха те. 

Полицейското управление на Ванкувър съобщи, че е реагирало на умишлен палеж в ранните часове тази сутрин и е премахнало "подозрително устройство", разположено до избирателната урна.

Кадри от местния новинарски канал KATU показаха дим, изливащ се от урната и множество бюлетини, които се появяват в пламъци. 

Стотици бюлетини са унищожени, според новинарската станция. А след инцидента, гласове не се събираха.

Държавният секретар на Вашингтон призова гласоподавателите да проверят състоянието на бюлетините си онлайн и да поискат подмяна, ако тяхната е в неизвестност. 

"Категорично осъждам всякакви терористични актове, които имат за цел да осуетят законните и честни избори в щата Вашингтон", каза държавният секретар Стив Хобс.

„Въпреки този инцидент имам пълно доверие в способността на нашите окръжни изборни служители да поддържат изборите във Вашингтон безопасни и сигурни за всички избиратели.“ 

Инцидентът е последният в поредицата нападения срещу избирателни урни.

Полицията в Портланд, Орегон, реагира на подобен пожар по-рано днес, като три бюлетини бяха повредени. 

Във Финикс мъж беше арестуван, след като пощенска кутия там беше запалена в четвъртък, унищожавайки 20 бюлетини.