62-годишният Валентино Лусин, бивш готвач в известния ресторант „Норт Бийч“ в Сан Франциско и бивш съсобственик на ресторант „Отавио“ там, ограби три банки подред в централната част на града.

Той направи всичко това за един ден, без да прибягва до оръжия или заплахи, пише The Mirror. Полицията съобщи, че свидетели са видели заподозрения да влиза в банката на Грант Авеню, близо до известния китайски квартал на града, и да подава на касиера бележка, с която изисква пари в брой. Касиерът се съобразява и му подава торба с долари.

След поредица от сигнали, властите арестували Лусин. Полицейското управление на Сан Франциско (SFPD) съобщи, че Валентино по-късно е бил идентифициран и свързан с два други грабежа, извършени същия ден в Централния район на града.

Мъжът е отведен в затвора на окръг Сан Франциско. Прокурорите подготвят обвинения по няколко пункта, но все още не са ги внесли официално.

Това не е първият път, когато Лусин е свързван с банков обир. Готвачът беше арестуван през 2018 г., след като напусна клон на Citibank в Оринда, Калифорния, с 18 000 долара в брой.

Записи от охранителни камери показват мъж с качулка, черни слънчеви очила и бели ръкавици, размахващ полуавтоматичен пневматичен пистолет. Той изисквал „големи банкноти“ от банкови служители. Лучин бил арестуван в дома си по-късно същия ден, където полицията иззела пари в брой и пневматичен пистолет след претърсване.

След първия си банков обир името му изчезна от рецензиите на ресторанти, въпреки че критиците преди това постоянно го хвалеха. По това време той каза пред East Bay Times, че „смята, че това е добър план“.

„Но това не е вярно. Действията ми не бяха агресивни. Беше фалшив пистолет. Дори не знам как да заредя истински“, призна италианецът.

Готвачът дори твърди, че е написал извинение на банковия касиер, когото е заплашил с пистолет. Не е ясно дали е обвинен във връзка с предполагаемия грабеж.

Италианецът Лусин работи в САЩ от 1993 г. и бързо става известен в Калифорния, готвейки местната си кухня в известния ресторант Rose Pistola. В крайна сметка успява да отвори Ottavio в Уолнът Крийк, където работи като готвач, но заведението затваря поради финансови проблеми през 2016 г.