Ураганът "Милтън" отново се усили до 5-а категория и се очаква да достигне сушата по западното и централното крайбрежие на Флорида още в рамките на денонощието. Заради стихията се образуваха огромни задръствания, а горивата изчезнаха от колонките. Местните власти предупреждават, че "Милтън" ще бъде много по-страшна буря от предишния ураган "Хелийн", който премина наскоро през Флорида. Как щатът се готви за урагана разказват пред българи, които са в окото на бурята.

И актрисата Красимира Кузманова, и Веселин Христов живеят във Флорида. „За съжаление, прогнозите са много стряскащи. Ние се евакуирахме в понеделник. Във вторник вече имаше километрични задръствания, а горива по бензиностанциите нямаше”, разказа сънародничката ни. По думите ѝ хората са много добре подготвени, но не всички се съобразявали с указанията.

За разлика от семейството на Красимира, това на Веселин решило да не се евакуира. „Останахме, но следим новините. Очаква се ураганът да премине южно от нас”, посочи българинът. „Заредили сме колите с гориво предварително. Ако положението се влоши, може и да се евакуираме. Въпреки че питейна вода в магазините трудно се намира, ние сме се подготвили”, обясни Веселин Христов пред Нова.

Масово хората обковават прозорците на къщите си със специални платна, които да предотвратяват счупването им при силен вятър. Такива мерки е взело и семейството на сънародника ни в САЩ.