Еднокрак американец от Флорида за една нощ се превърна в сензация в TikTok, защото се сблъска с пълната сила на урагана "Милтън" в малка платноходка. Той успял да излезе от "схватката" невредим.

Джоузеф Малиновски, който  живее на 20-футова лодка, закотвена в залива Тампа,  отказа многобройните предложения да бъде преместен в приют, вместо това предпочете да остане във водния си дом. Неговите подвизи му спечелват прозвището Лейтенант Дан, по името на героя с недъг на Гари Синиз от филма Форест Гъмп, който също отказа да напусне лодката си по време на масивна буря.

В клип, който вече е вирусен в социалните медии, г-н Малиновски разказва пред Sky News как планира да преживее стихията: „Планът е да седна и да се свия. Ще се оправя. Това е лодка. Предназначено е да бъде на вода. Водата ще се покачи, това не е цунами.“

Той твърди, че е преспал урагана "Хелан" и че ще може да го направи отново.

„Нямам никакви притеснения, Бог ме пази. Ще си седя и ще направя мой TikTok", споделя плановете си американецът.

Както полицията, така и дори кметът на Тампа Джейн Кастор направили множество опити да преместят Малиновски от лодката му преди урагана Милтън, който причини хаос в големи части на Флорида.

Но той твърдо отказа да се евакуира, като каза, че ще напусне само ако лодката му започне да се разпада. Мнозина смятаха, че той подписва смъртната си присъда с този ход, но по чудотворен обрат на събитията изглежда, че "Лейтенант Дан" е устоял на бурята.

„Все още съм на лодката си. Все още съм на вода и дъждът вали доста силно, но това е всичко“, споделя той пред NBC News в разговор, проведен тази сряда.

„Не знам, не разбирам защо всички се притесняват. Правя това от години и никой никога не е бил загрижен за предишните пъти.

По-късно той беше забелязан да подава главата си през прозореца на лодката си около 23 часа в сряда вечерта, казвайки на репортер, че е „добре“, пише Metro.

Разказвайки подробно за преживяването си във видео на TiKTok, г-н Малиновски каза: "Още дори не съм разлял кафето си. Добре съм, имам всичко, от което се нуждая, имам много вода, имам много храна. Мога да остана тук две седмици.

По-късно той каза пред Sky News след преминаването на бурята в четвъртък: „Преминах невредим. Беше доста добре".

Припомняме, че ай-малко четирима души загинаха, а над 3 милиона домакинства са без електрозахранване в резултат на урагана "Милтън", който премина през щата Флорида.  Загиналите са жители на окръг Сейнт Луси, Флорида, който беше поразен от торнадо при навлизането на урагана "Милтън" на сушата.  Повече от 3 милиона домакинства са без електричество в резултат на ветровете и проливните дъждове. 

Кметът на Тампа, Джейн Кастор, заяви, че въпреки че ураганът "Милтън" се отдалечава от Флорида, проблемите, свързани с него, не са приключили. 

Превод: GlasNews.bg