В САЩ работник в ресторант призна пред полицията, че е замърсявал храната с „телесни течности“ на клиенти повече от 20 пъти. 21-годишният Джейс Кристиан Хансън, който работел в стекхаус Херефорд Хаус от по-малко от месец, беше арестуван на 25 април.  

Човекът призна, че е извършвалл непристойни действия с храната, записвал ги на видео и ги публикувал в интернет. Американецът твърди, че е бил подстрекаван от други хора онлайн. Хенсън беше задържан от полицейското управление в Лиууд, след като получиха сигнал от ФБР в края на миналата седмица, пише Daily Mail.

Той беше арестуван и обвинен в престъпление, след като детективите разговаряха с ръководството на Херефорд Хаус за своите подозрения.

„Върху храната бяха поставени телесни течности и в резултат на това молим обществеността да се свърже с нас, за да можем да видим степента на нанесените щети“, каза окръжният прокурор на окръг Джонсън Стивън Хоу.

Ресторант, стекхаус, сервитьор развали храна, пържола, заснет как разваля храната, сервитьорът е арестуван, жалба на клиентЦял екран
Мъжът призна, че е извършил непристойни действия с храната Снимка: Facebook

Той също така каза, че служителите не могат да кажат как смятат, че Хансън е заразил храната. Новината обаче остави дългогодишните клиенти в шок и притеснения към кого са били "насочени".

„Бях шокиран, беше невероятно, че някой би направил това нарочно. Това е реакцията на много хора, след като полицията каза, че член на персонала умишлено е развалял храната в Hereford House“, каза клиент.

Ресторант, стекхаус, сервитьор развали храна, пържола, заснет как разваля храната, сервитьорът е арестуван, жалба на клиентЦял екран
По време на работата на Хансън около 140 души се хранели в ресторанта. Снимка: Facebook

По време на работата на Хансън около 140 души се хранели в ресторанта. Сега той е изправен пред до 13 месеца затвор и глоба от 100 000 долара. Ръководството на Hereford House увери хората, че след ареста на обвиняемия са взети необходимите мерки за осигуряване на качествена храна.