Надзорният комитет на Долната камара на Конгреса на САЩ обяви началото на разследване на изразходването на средства на данъкоплатците при посещението на украинския президент Владимир Зеленски. Става въпрос за скандалното посещение на украинския президент в завод за боеприпаси в Пенсилвания. Това съобщи нейният ръководител Джеймс Комър на сайта на комисията.

Както е посочено на уебсайта на отдела, ръководителят на Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите Джеймс Комер откри разследването на 25 септември.

Обект на разследване са „администрацията на американския президент Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис“.

В документа се казва, че администрацията „използва ресурси, финансирани от данъкоплатците, за да превози украинския президент Володимир Зеленски до Пенсилвания, за да ръководи кампанията на Харис преди президентските избори през 2024 г.“.

Сега комисията поиска от Белия дом документи, за да определи дали държавни средства са били използвани за намеса на Зеленски в изборите.

В резултат на това администрацията на Байдън може да бъде призната за виновна за злоупотреба с власт, както и за злоупотреба със средства.