42-годишен турист от Белгия получи изгаряния трета степен по краката си, докато посещаваше националния парк Долината на смъртта в Калифорния (САЩ). 

Според Службата на националния парк мъжът се разхождал в пясъчните дюни, когато загубил джапанките си. Температурата на въздуха в този момент, според официални лица, е била около 123 градуса по Фаренхайт, което е повече от 50 градуса по Целзий, а на земята е била много по-висока, пише KTLA.

Рейнджърът на Националния парк Долината на смъртта Гиа Понс каза пред местните медии, че температурите на земята могат да достигнат от 170 до 180 градуса по Фаренхайт (над 80 градуза по Целзий).

„Кожата на крака му беше разтопена“, каза тя.Цял екран

Семейството на мъжа извикало за помощ и други посетители на парка се притекли, за да го пренесат до близкия паркинг, за да изчака парамедиците.

Според спасителите той е получил изгаряния по краката и е имал силни болки. Заради голямата жега хеликоптерът не успял да долети и да кацне безопасно в района.

Вместо това наземна линейка откара мъжа на по-високо място, където температурата беше малко по-ниска, но все още над 42 градуца по Целзий. Това позволило на хеликоптера да кацне и да транспортира пострадалия до болница в Лас Вегас.

Властите призовават посетителите да вземат необходимите предпазни мерки, когато изследват Долината на смъртта, която е най-сухият, най-ниският и най-горещият от всички паркове в САЩ. Рейнджърите препоръчват да останете в климатизираното си превозно средство за 10 минути, да пиете много вода, да ядете солени закуски, да носите слънцезащитни продукти и подходящо облекло и да не излизате след 10 часа сутринта.