30-годишната Ерика Диарте-Кар описа, че се „срамува и смущава хората да знаят истината“ за нейното заразяване с дребноклетъчен рак на белия дроб, след като го е пазила дълго време в тайна, но е изправена пред „голяма финансова тежест“. През юни майката на две деца публикува апел. „Никога не съм била добра в приемането или молбата за помощ, но... вече не мога да работя физически“.

Кар каза, че е била диагностицирана през май 2022 г. с рак в терминален стадий 4 и след това през януари 2024 г. със синдром на Кушинг, хормонално състояние, което причинява наддаване на тегло и загуба на мускули. Тя публикува, че двете и деца - Йеремия и Аалия, на 7 и 5 години, са „целия й живот, светлина и душа“, добавяйки „моите деца са моята битка и това, което ме кара да продължа“.

На 18 септември друга актуализация гласи, че й остават три месеца живот. „Реших да преустановя лечението, тъй като вече няма да помага“, написа тя и добави, че иска да събере 5000 долара, за да покрие разходите по погребението си и „да остави нещо за децата й“.

Миналата събота тя почина, а за кончината й съобщи нейна братовчедка във Facebook. В момента са събрани 1,2 милиона долара.

„Тя води дълга и тежка битка. Беше силна и се държеше толкова дълго, колкото можеше за бебетата си. Знам, че беше толкова благодарна за цялата ви подкрепа, любов и молитви“, пише братовчедка й.

В публикация на майката от 3 октомври, дни преди да почине, те благодари на хората за тяхната "любов и подкрепа" и щедри дарения. „Аз и децата вече можем да планираме едно голямо пътуване като семейство, което ще им остави спомени, които ще останат за цял живот“, написа Кар.

„Мога да ви обещая, че вашата помощ ще поддържа финансовата стабилност на децата ми до края на живота им, тъй като влагам всичко в доверителен фонд за тях.“

Не е ясно дали е успяла да завърши планираното пътуване.